Gyorshírek: Oscar-díjat Heath Ledgernek!

2008.11.24. 10:02
  • A Universal megszerezte a Jason Bourne-karakter megfilmesítésének kizárólagos jogát, és a többi Robert Ludlum-regénynél is elsőbbséget élveznek ezentúl. A negyedik Bourne-film bemutatóját különben 2010-re tűzték ki, a főszerepet ezúttal is Matt Damon játssza, a rendező Paul Greengrass. (via Variety)
  • A sötét lovaghoz hasonlóan az új Star Trek-filmben is lesznek IMAX-jelenetek (bár nagy valószínűséggel mi erről is lemaradunk majd). JJ Abrams május 8-án mutatja be az Enterprise legénységének korai éveit. (via cinemablend)

 

  • A Warner egy egészoldalas Variety-hirdetéssel kezdett el kampányolni Heath Ledger Oscar-jelöléséért. Az Akadémia tagjainak még másfél hónapuk van a döntésig, december 26-án kapják meg a szavazólapot, amit január 12-ig kell leadniuk. A jelöltek nevét tíz nappal később hozzák nyilvánosságra. Ledger mellett esélyes még például Robert Downey Jr. a Trópusi viharral, John Malkovich és Brad Pitt az új Coen-filmmel, Ralph Fiennes a The Duchess című kosztümös filmmel és Philip Seymour Hoffman a Doubt című drámával, amiben egy nemi erőszakkal vádolt papot játszik. (via Slashfilm)