Az új Rowling-könyvből is lesz film

2008.12.08. 15:00

J. K. Rowling: Bogar Bard meséiJó hír Harry Potter rajongóinak: moziváltozat is lesz az írónő legújabb novelláskötetéből, a Bogar Bárd meséiből, írja a Cinemablend. A rendezőről és a szereplőkről még nem közölt semmit a filmjogokat birtokló Warner stúdió.

A decemberben kiadott mesekötet az első önálló könyv, ami a Harry Potter és a halál ereklyéi óta megjelent Rowlingtól. Érdekesség, hogy a Bogar Bárd meséi már a Halál ereklyéiben is felbukkant: Hermione kapott belőle egy olyan példányt, amit maga Dumbledore professzor látott el széljegyzetekkel és kommentárokkal. Az olvasók így tulajdonképpen ugyanazt a kötetet foghatják kézbe, amit Hermione.

A könyvben öt, vicces című, rövid történet szerepel: Nyiszi nyuszi és a locsifecsi fatönk, A három testvér meséje, A szerencse színes szökőkútja, A varázsló és a pattogó fazék valamint A mágus szőrös szíve (részletes kritika itt).

A Harry Potter és a félvér herceg július 17-én kerül a mozikba, a kettévágott Halál ereklyéi első része 2010 novemberében, a második  2011-ben, a Bogar Bárd meséi pedig valószínűleg a rá következő évben. Ezzel viszont 2012-re végleg elfogynak a megfilmesíthető Rowling-kötetek.