Nevezz az AXN Filmfesztiválra, és utazz Hollywoodba!

2008.12.10. 15:19

Az AXN tévécsatorna másodszorra is meghirdeti az AXN Filmfesztivált, amire 18 éven felüli, profi és amatőr filmkészítők jelentkezhetnek, január 31-ig. Pályázni 2005. január 1. után Magyarországon (illetve koprodukcióban) DVD-PAL, MiniDV-PAL, vagy DVCam-PAL formátumban készített, 1-7 perc közötti kisfilmjét, ami korábban még nem került nyilvános forgalmazásba (az internetre való feltöltés nem számít). Egy jelentkező csak egy rövidfilmet nyújthat be.

A beérkezett kisfilmeket két kortárs magyar rendező, Török Ferenc és Pálfi György bírálják majd el. A legjobb tíz kisfilmből február végén Budapesten megrendezik a 2009-es AXN Filmfesztivál zárópartiját, ahol kiderül, ki nyeri az első díjazottnak járó SONY HD kamerát (Sony HDV Camcorder HVR-A1E), és kiutazhat Hollywoodba, a Sony stúdióiba is.

A második és harmadik helyen végző kisfilm alkotója egy-egy SONY mikrofont vihet majd haza, a legjobb tíz alkotást pedig többször is műsorra tűzi majd az AXN. A közönségkedvenc 2009-ben is SONY HD kamerát (Sony Full HD TG3 Handycam) nyerhet. A pályázatról bővebben a ww.axn.hu weboldalon lehet olvasni. A pályaműveket 2009. január 31. éjfélig várják a szervezők.

A Jelentkezési lap, valamint a verseny Hivatalos Részvételi Szabályzata letölthető a Filmfesztivál honlapjáról: www.axnfilmfestival.hu