Valami buli a Corvinban

2008.12.17. 00:47

Nagy csinadrattával mutatták be kedd este Herendi Gábor Valami Amerikájának második részét. A Corvin moziban tartott premieren a sztárvilág színe-java képviselte magát, a szervezők meg is adták a módját: limuzinon gurultak be a filmszínház elé a főszereplők. Teltház előtt vetítették a filmet, aminek olyan nagy sikere volt, hogy néha még a székek is remegtek alattunk a nagy nevetéstől.

A majd két órás, zenei betétekkel dúsított Valami Amerika 2 mindenki tetszését elnyerte, a vendégek és a színészek elégedetten fogyasztották a film után amúgy pazar vacsorájukat és még az sem zavart senkit, hogy konkrétan nem lehet levegőt kapni. Radnai Péter, a Playboy főszerkesztője kérdésünkre elmondta, hogy ő már látta a filmet egy belső vetítésen, ahol fél órával hosszabb volt, mégse tudná megmondani, hol lett rövidebb. “Biztos el fogja érni az ötszázezres nézőszámot, és én kívánom is neki.”

Két filmes, egy majom

Fenyő Iván már a csókkirály februári bemutatójára készül, legalábbis ami az öltözékét illeti. Ő is meg volt hatódva a filmtől, amiről nemes egyszerűséggel csak annyit mondott “Valami Amerika”. Gondolatait nem fejtette ki bővebben, így nem tudjuk pontosan mit értett ez alatt, de nyilván neki van igaza. Kapitány Iván rendező szintén jól szórakozott, szerinte az a jó a filmben, hogy nem akar több lenni, mint ami. “Ezek a könnyed és szórakoztató filmek hiányoznak az országnak, ugyan nem verdestem a térdem, de jól mulattam. Ez is több, mint amit Magyarországon elvárhatunk a filmektől.”

Sonkatekercsek nem voltak, akadt helyette minden más finomság és meglepő módon mindenkinek jutott belőle. A Megasztárok gyűrűjében Szekeres Nórát is kifaggattuk, aki mit ad isten szintén meg volt hatódva: “Erre a második részre sokat kellett várni, de megérte. Szüksége van az embereknek a nevetésre, úgyhogy ez biztos nagy durranás lesz. Csuja Imre zseniálisat alakít és a karaktere is jót tett a filmnek, ahogy Tompos Kátyáé is. A Megasztáros utalás is nagyon bejött.” Távoztunkkor még javában iszogattak az alkotók barátaikkal és az egész társaságon érződött a szeretet. A zárt körű stábbuli a szilvuplében folytatódott hajnalig.