Gyorshírek: Harrison Ford nélkül készül az új Jack Ryan mozifilm

2008.12.20. 11:05
  • A Pókember-filmeket jegyző Sam Raimi lesz a rendezője az új Jack Ryan mozifilmnek, de a főszerepet sajnos nem a Férfias játékok és a Végveszélyben sztárjának, Harrison Fordnak szánja. Sőt, az új film sztorija valószínűleg nem egy korábbi Tom Clancy-regényből készül, hanem önálló alkotás lesz. A Paramount stúdió Hossein Aminit kérte fel a forgatókönyv megírására, akit A galamb szárnyaiért Oscarra is jelöltek. Korábban Alec Baldwin és Ben Affleck is eljátszotta Jack Ryan CIA ügynököt, de Lorenzo di Bonaventura producer most egy náluk is fiatalabb színésszel akarja újraéleszteni a 90-es évek egyik nagy akciósztárját. (via Hollywood Reporter)
  • Tom Cruise újabb második világháborús filmet tervez a Valkűr forgatókönyvírójával, Christopher McQuarrie-rel: A Flying Tigers azokról az amerikai pilótákról szól majd, akik már az Egyesült Államok hadba lépése előtt önként csatlakoztak a kínai légierőhöz, hogy japán vadászgpekre lövöldözhessenek. Cruise egyelőre csak producerként segíti a filmet, de nem kizárt, hogy eluralokodik rajta a Top Gun-nosztalgia, és főszerepet is akar majd. (via Variety)
  • Bajban van a Robotzsaru-remake: Darren Aronofsky Howard Stern rádióműsorában vallotta be, hogy egyszerre nem tud több filmre koncentrálni, márpedig a The Wrestler sikere után inkább egy újabb bokszolós filmen, a The Fighteren dolgozna szívesebben. Aronofsky tervei között egyébként szerepel egy Noé bárkája-film is, ezért lehet, hogy egy darabig még nem fejezi be 2010-re beharangozott Robotzsaru végleges forgatókönyvét. (via cinemablend)