Gyorshírek: Három film is készül a hastingsi csatáról

2008.12.22. 10:30
  • Eddig hanyagolta a filmipar az 1066-os hastingsi csatát, de most három film is készül az Anglia trónjáért folyó ütközetről, ahol a legenda szerint Harold királyt nyílvesszővel lőtték szemen, és ezért vesztette el a csatát Hódító Vilmossal szemben. Az elsőt a brit Qwerty Films készíti, a rendező Michael Kuhn lesz, aki producerként jegyzi a The Duchess című kosztümös filmet is. A második verzión William Nicholson, a Gladiátor és az Elizabeth forgatókönyvírója dolgozik. A harmadik filmet Pamela Koffler, A fiúk nem sírnak producere készíti, 100 millió dolláros költségvetésből. Valószínűleg mindegyik szupermozi 1064-ben kezdődik, amikor Harold francia fogságba esett, és csak úgy engedték szabadon, ha Vilmos normandiai hercegre hagyja az angol trónt, de hazatérve Edgart tette meg örökösének. (via Times Online)
  • Megvan a Jennifer's Body című horror hivatalos premierje: 2009. szeptember 18. A film érdekessége, hogy a forgatókönyvét a Junóval Oscar-díjat nyert Diablo Cody írta, a főszereplője pedig a Transformersben domborító Megan Fox lesz. (via cinemablend)
  • Jön az új Judge Dredd film: a 2000 AD brit képregénykiadó a DNA Films stúdióval egyezett meg, hogy 2009-ben új filmmel állítják vissza Dredd bíró megtépázott hírnevét, aki az Alan Grant-Simon Bisley páros képregényei után sokkal jobb filmet érdemelt volna, mint a Stallone-féle 95-ös moziváltozat. (via cinemablend)