Gyorshírek: A Disney kiszállt a harmadik Narnia-filmből

2008.12.27. 10:05
  • A Walt Disney Pictures a gazdasági válságra hivatkozva kiszállt a 2010-re beígért harmadik Narnia-filmből, A Hajnalvándor útjából. Az eddigi társproducer cég, a Walden Media most új gyártó stúdiót keres a filmhez. A Cinemablend szerint a legnagyobb esélyes a Fox, mivel a két cég közös leányvállalata, a Fox-Walden forgalmazta Amerikában az Ébredő sötétséget és a Szikravárost is. A Disney azzal indokolta kilépését, hogy a Narnia-filmek gyártási költségei egyre magasabbak, és a második rész már nem termelt akkora bevételt, mint az első: a 180 millió dollárból forgatott Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény 739 milliós bevételt produkált, míg a 200 milliós Caspian herceg "csak" 419 milliót. A Hajnalvándor útját az eddigi tervek szerint 2009 áprilisában kezdték volna forgatni Ausztráliában és Új-Zélandon, 2010 májusában került volna a mozikba. (via Variety & cinemablend)

 

  • 14,75 milliós december 25-i nyitóbevételével Owen Wilson és Jennifer Aniston legújabb kutyás vígjátéka, a Marley & Me lett az első a minden idők legsikeresebb karácsonyi premierjeit összegző toplistán. Ez egész szép teljesítmény ahhoz képest, hogy Owen Wilson tavaly nyáron még öngyilkos akart lenni. A jó nő+aranyos kutya sikerrecept egyébként csak a nézőknél működött, a kritikusok 50 százalékot adtak a filmre a Rottentomaoeson. A sztori a szokásos: a boldogtalan főszereplőkhöz beköltözik a világ legaranyosabb de egyben legelvetemültebb papucsrágó-bútorborogató-nyakláncevő kiskutyája, akiből elkerülhetetlenül nagy kutya lesz. A Marley & Me John Grogan külföldön és itthon is népszerű könyvéből, a Marley és Mi című, meghatóan személyes kutyanevelési kalauzból készült. Labradormániásoknak rossz hír: a film hazai bemutatójára márciusig kell várnunk. (via yahoonews)

 

  • A Valkűr, Tom Cruise régóta várt második világháborús filmje 8,5 millió dolláros nyitóbevételével csak minden idők 11. legjobb karácsonyi startját produkálta. Amerikában már december 25-én bemutatták, itthon február 14-én kerül a mozikba. A kritikusok viszonylag jól fogadták, jelenleg 63 százalékon áll a Rottentomatoeson. A Rolling Stone ugyan nem adna Oscar-díjat a filmnek, de elismerően szólt róla (5/3,5 csillag), a Pop Culture Review meg azt írta, Cruise legalább olyan jó alakítást nyújtott, mint a Trópusi viharban, kövér főnökként. (via yahoonews & Cinemablend)