A Kung Fu Panda csak egy Star Wars-koppintás

2008.12.29. 10:37

Az Always Watching nevű filmes oldal kigyűjtötte a hasonlóságokat a Kung Fu Panda és a Star Wars-trilógia között: csak fel kell cserélni a neveket, és kiderül, hogy a két sztori ugyanaz. Lássunk néhány példát!

 

 

A jóságos Po/Luke Skywalker boldogan éli átlagosan unalmas életét a Béke Völgyében/a messzi Tatuinon. A végzet azonban mást tartogat a számára, neki kell legyőznie a gonosz Tai Lungot/Darth Vadert, aki vaskézzel akarja uralni az ősi Kínát/az egész galaxist. Bár Po/Luke már elég túlkoros, egy idős harcművész, Shifu/Obi-Wan Kenobi a tanítványává fogadja, így Po/Luke lesz az utolsó Sárkányharcos/Jedi.

 

 

Nagy nehézségek árán ugyan, de Po/Luke megtanul bánni a chi energiákkal/az Erővel, de egy ponton túl már csak a vénségesen vén, zöld bőrű, enyhén zakkant tanítómester, Oogway/Yoda tud neki újat mutatni. Oogway/Yoda úgy hal meg a tréning végén, hogy már biztos benne, Po/Luke le tudja győzni Tai Lungot/Darth Vadert, akiről természetesen kiderül, hogy Shifu/Obi-Wan korábbi tanítványa volt, csak elbukott, és a sötét oldalt választotta. A részletesebb összehasonlításért klikk ide! (via alwayswatching.org)