Zsebből népszerűsítik az alkotók a magyar Oscar-nevezettet

2009.01.13. 18:23

Jövő hét csütörtökön hozzák nyilvánosságra az idei Oscar-jelölteket, ezért a legjobb külföldi film kategóriában nevezett magyar film, az Iszka utazása alkotói Los Angelesben kampányolnak. A stáb az eddigi költségeit saját erőforrásból és visszatérítendő támogatásból oldotta meg, mondta el Csere Ágnes producer egy ottani sajtótájékoztatón. Rajta kívül Bollók Csaba rendező, és a főszereplő, a tizenhat éves Varga Mária utazott ki.

"A magyar filmet Los Angelesben hivatalosan promótáló szervezet, a Magyar Filmbizottság részéről senki nem volt jelen a vetítéseken, pedig szívesen láttuk volna, és a filmnek is hasznára válhatott volna, ha egyszer Los Angelesben jelentős állami támogatásból működő magyar filmképviselet van. Ennek a tanulságaival érdemes foglalkozni" - jegyezte meg a producer.

A Magyar Filmbizottság vezetője Tóth Erzsébet, a Magyar Mozgókép Közalapítvány főtitkára. Az egyfős, Los Angeles-i képviseletét Návai Anikó látja el, aki a külföldi újságírókat tömörítő Hollywood Foreign Press Association magyar tagja. Az Iszka alkotói korábban Hiller Istvánnál kampányoltak támogatásért, de ebből nem lett semmi. (via MTI)  • Hírek
  • Hírek