Hétvégi hírek: A cyber-Bruce Willis volt a Comic Con kedvence

2009.02.08. 15:17 Módosítva: 2009.02.08. 22:52
  • Bruce Willis új filmjének trailere volt a közönségkedvenc a február 6-8. között New Yorkban rendezett háromnapos geek-fesztiválon, a Comic Conon. A képregényrajongók már itt megnézhették a Surrogates előzetesét. Mi most csak a hivatalos promóképet tudjuk megmutatni belőle, a szokás szerint kőkemény, kopasz zsarut alakító Bruce Willis-szel. A filmet Robert Vendetti The Surrogates című képregénye alapján készítette el a Terminator 3 csapata, Jonathan Mostow rendező, és a Michael Ferris-John Brancato forgatókönyvíró páros. A sztori egy olyan cyberpunk jövőben játszódik, ahol mindenki elkészítheti a maga robot alteregóját, aki elvégzi helyette az időrabló feladatokat (bevásárlás, kutyasétáltatás, hivatalban sorban állás). Az elkényelmesedett emberek a hiperbiztonságos otthonaikból irányítják a robotjaikat, de a nagy utópisztikus idillt megzavarja egy gyilkos, aki vadászni kezd az alteregókra. Az ügyet egy régi vágású, hús-vér nyomozó (Bruce Willis) kapja meg, így hosszú idő után ő lesz az első, aki egy rázós helyzetben saját maga intézkedik, ahelyett, hogy a robtojait használná. A filmhez már készült egy hivatalos honlap is, ahol elkészíthetjük a saját virtuális hasonmásunkat. Bemutató: 2009. szeptember 29. (via slashfilm)
surrogates1
  • A Warner stúdió a Comic Conon levetítette a Watchmen első 18 percét, ami bejött a hardcore rajongóknak: bár kamerás felvétel még itt sem szivárgott ki, tele van élménybeszámolókkal a net. A nyitójelenetben a nappalijában tévéző Komédiást láthatjuk, akire rárúgja az ajtót egy idegen, és feltörli vele a padlót. Zack Snyder rendező a 300-hoz hasonlóan itt begyorsítja és lelassítja a verekedést, de a leglátványosabb az a rész, amikor az keresztuldobják a Komédiást az emeleti lakás ablakán, és csigalassússággal a utána zuhan a vérfoltos smiley-kitűző. Az újabb képsorok felvázolják az alternatív történelmet: láthatunk egy régi fotót a Percrekészek nevű szuperhőscsapatról, majd egy leszbikus szuperhősnő (Sziluett) smárol le egy ápolónőt a japán kapituláció napján. Láthatjuk, hogyan nyeri meg Amerika az álarcos igazságosztókkal a vietnami háborút, de azt is, ahogy a Percrekészek csapata feloszlik: a tagok vagy nyugdíjba vonulnak, vagy már halottak. Az utolsó percek ismét a jelenben játszódnak: a ballonkabátos Rorschach felveszi a földről a véres smiley-kitűzőt, és dünnyögve monologizálni kezd, akárcsak a képregényben. A Comic Conon bónuszként levetítették Rorschach egyik börtönjelenetét is, itt a helyi keményfiúk belekötnek az étkezdében, de az álarc nélküli szuperhős felkap egy forró olajjal teli serpenyőt, és az egészet az agresszor arcába önti. Mozipremier: 2009. március 5. (via geeksofdoom.com)
ccwatchmen
  • 20 évvel a Johnny, a jóarcú után újra együtt forgat Mickey Rourke, és Walter Hill, az Alien-filmek forgatókönyvírója. A St. Vincent című gengsztersztoriban Rourke bérgyilkost alakít, aki papnak álcázza magát, hogy bosszút álhasson korábbi informátorán. Walter Hill még idén elkészíti a filmet, Cameron Young forgatókönyve alapján. (via slashfilm)