Klaudia
-3 °C
3 °C

Bezárt az esztergomi mozi

2009.03.09. 16:18

Bezárt Esztergomban a városi moziként működő Bajor Ágost Kultúrmozgó; a bérlő szerint az önkormányzat nem akart részt vállalni a filmszínház új helyre költöztetéséből. A város sajtófelelőse ugyanakkor az MTI-nek azt mondta: a feltételek rendelkezésre állnak egy új mozi indításához, ennek érdekében az önkormányzat a héten több tárgyalást folytat.

Esztergomban szálloda épül a művelődési központ helyén, ezért kellett volna új helyre költöznie a mozinak. A berendezés az önkormányzaté, az üzemeltetést a Mozinet Kft. végezte.

Kárpáti György, a cég ügyvezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: március 1-jén lejárt a szerződésük, de szóbeli ígéretet kaptak arra, hogy a hónap végéig vetíthetnek. Az ügyvezető véletlenül tudta meg, hogy hétfőn kikapcsolják az áramot az épületben, ezután törölte a moziműsort, és zárták be vasárnap a filmszínházat.

Kárpáti György tájékoztatása szerint korábban két terem is szóba került lehetséges helyszínként, de mindként esetben tízmillió forintos kiadásra lett volna szükség a feltételek kialakításához. Erről azonban nem tudott tárgyalni az önkormányzattal - tette hozzá.

Megjegyezte: úgy látja, hogy a városházának mindegy, bezár-e a mozi, mely 60 kilométeres körzetben az egyetlen vetítőhely, és magyar filmjeivel a határon túlról is számos nézőt vonzott.

Takács István, az esztergomi önkormányzat sajtófelelősének tájékoztatása szerint ugyanakkor az önkormányzatnak feltett szándéka a mozi további működtetése, ennek érdekében a héten több tárgyalást folytatnak.