Charles Bronson Oscarra számít

2009.03.11. 17:05 Módosítva: 2009.03.12. 09:10

„Ha az anyámnak tetszeni fog, én már elégedett leszek” - mondta az 56 éves Charles Bronson, aki 34 éve ül a West Yorkshire-i Wakefiled börtönben. Nagy-Britannia legerőszakosabb bűnözőjéről Nicolas Winding Refn rendezett filmet, Bronsont Tom Hardy alakítja benne, ő a scifi-rajongóknak a Star Trek: Nemesisből lehet ismerős.

Bronson

„Találkozunk az Oscar-átadón” - üzente Bronson az egyik londoni mozi közönségének a közelgő március 13-i premier alkalmából. A moziban lejátszott hangfelvétel miatt viszont botrányt robbantott ki a börtönőrök szakszervezete (Prison Officers' Association - POA), mivel egy életfogytiglanra ítélt fogoly nem nyilatkozhat engedély nélkül a nagy nyilvánosság előtt.

„Itt valaki súlyosan megszegte a szabályokat, és titkos felvételt készített a látogatáskor, amit aztán közönség előtt játszott le” - nyilatkozta Glyn Travis börtönparancsnok, aki nyomozást indított a kiszivárogtató ellen.

A ma már médiasztárnak számító elítéltet eredetileg Michael Petersonnak hívták, de Charles Bronson 74-es Bosszúvágy című filmjének hatására felvette a színész nevét. Még ugyanebben az évben letartóztatták és elítélték fegyveres rablásért. 26 évnyi börtön alatt könyvet írt a testépítésről, és számos díjat nyert a verseivel és a festményeivel, 2000-ben viszont életfogytiglanra változtatták a büntetését, miután 44 órán keresztül fogva tartotta a művészeti tanárát. (via Guardian)