Gyorshírek: Mickey Rourke felkészült a börtönre

2009.03.18. 09:39 Módosítva: 2009.03.19. 15:28

Mickey Rourke börtönbe került, de csak azért, hogy hitelesen eljátszhassa Vasember orosz ellenfelét az Iron Man 2-ben, írja a The Moscow Times. A pankrátorral 14 díjat bezsebelő színész meglátogatott egy moszkvai börtönt, ahol beszélgetett az őrökkel, és megnézte a cellákat. Még az egyik ágyat is kipróbálta, hogy jobban tudjon azonosulni a filmbéli Ivan nevű szuperbűnözővel, aki Whiplash álnéven, szadomazo álarcban, ostorral és elektromos kesztyűvel akarja kicsinálni a Vasembert. Whiplash az eredeti képregényben amerikai, ő is egy szuperfegyvereket fejlesztő kétajtós szekrény, de a filmben egybegyúrták a karakterét az orosz hadmérnökkel, Vörös Dinamóval.

Képregényrajongóknak jó hír, hogy a Vasember 2-ben benne lesz a Fekete Özvegy is, aki KGB-ügynökből Bosszú Angyalai tag lett. A filmben Scarlett Johansson alakítja. A Vasember 2 2010. május 7-én kerül a mozikba. (via cinemablend & MTV)

Rihanna lesz Whitney Houston?

A nagy remake lázban újraforgatják a 93-as Több mint testőrt is, eddig Rihanna a legesélyesebb Whitney Houston szerepére. A Cinemablend szerint a politikai korrektség miatt a fekete Morris Chestnutnak kellene eljátszania Kevin Costner szerepét, de ugye a Cinemablendet cinikus filmbuzik írják, ezért is olvassuk őket. (via cinemablend)

Heath Ledger posztumusz klipje

Heath Ledger nem sokkal halála előtt két videóklipet is rendezett, mindkettő idén jelenik meg. Az egyik a Modest Mouse King Rat című dala, ami a 2007-es We Were Dead Before the Ship Even Sank című lemez bonus trackje, ehhez animációs klip készült, a másik pedig Quicksad, ami egy David Bowie-feldolgozás, és az ausztrál énekesnő Grace Woodroofe lemezén lesz. (via CBC)

update, a klip:

Ledger korábban is rendezett már videóklipet: Ben Harper egyik dalára, az ausztrál hiphopsztár N'fa számára és az 1974-ben gyógyszer-túladagolás következtében 26 évesen elhunyt Nick Drake énekes-előadó emlékére.