Lucas és Spielberg keresett a legjobban tavaly Hollywoodban

2009.07.16. 14:32 Módosítva: 2009.07.16. 14:43
A színészek csak a Forbes-lista második felében szerepelnek.

Az Indiana Jones negyedik epizódja jelentős anyagi sikert jelentett a George Lucas-Steven Spielbeg alkotópárosnak: ők tették zsebre a legtöbb bevételt Hollywoodban.

Lucas 170 millió dolláros jövedelemmel érte el az első helyezést a Forbes magazin szerdán közzétett listáján, míg Spielberg 150 milliót keresett 2008 júniusa és 2009 júniusa között.

Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága a vegyes kritikai fogadtatás ellenére világszerte 768 millió dollárt kasszírozott a jegypénztáraknál.

Tévépszichológus

A gazdasági szaklap toplistáján elsősorban a kamera mögött álló férfiak szerepeltek jól, a színészek kissé hátrébb szorultak. A harmadik helyen a producerguru, Jerry Bruckheimer áll 100 milliós bevétellel.

"Hollywoodban a sztárok címlapon láthatják fotóikat, a divattervezők elárasztják őket ingyen göncökkel - a nagy lét azonban a producerek szakítják le" - magyarázta az eredményt a Forbes.com honlapján megjelent összeállítás.

A legjobban kereső ötösbe negyedikként Jerry Seinfeld jutott be: 85 millióját részben a tíz éve véget ért Seinfeld című tévésorozatának eladási jogaiból, részben a Microsoft hirdetési szériájából gyűjtötte össze.

Az ötödik Phil McGraw tévépszichológus lett, 80 milliója tanácsadói díjakból, tévéműsoraiból, könyveiből és előadásaiból folyt be.