Montreálban tartják a magyar vígjáték világpremierjét

2009.08.26. 16:13 Módosítva: 2009.08.26. 16:19

A montreali filmfesztiválon láthatja először a közönség Tóth Barnabás Rózsaszín sajt című, magyar-francia koprodukcióban készült filmjét. A vígjáték világpremierje mellett további hat magyar alkotás szerepel a csütörtökön kezdődő A-kategóriás kanadai fesztivál programjában.

"A montreali fesztivál a filmvilág egyik legnagyobb kereskedelmi csomópontja, ezért reménykedünk abban, hogy lesznek itt olyan külföldi, elsősorban francia forgalmazók, akik megvennék a Rózsaszín sajtot" - nyilatkozta Tóth Barnabás.

Az elsőfilmes rendező hozzátette, hogy alkotása elég univerzális témákat, az apa-fiú kapcsolatot, a felnőtté válás kérdését, valamint az első szerelem témáját boncolgatja, így véleménye szerint van esély arra, hogy külföldön is értékesíteni lehessen a filmet.

A Rózsaszín sajtot, amelynek főszerepeit a filmet íróként is jegyző Tóth Barnabás és Bezerédi Zoltán játssza, szeptember 10-től vetítik a hazai mozik. A magyar-francia koprodukcióban készült, részben Franciaországban játszódó alkotást a szeptember 11-én kezdődő, miskolci CineFesten is bemutatják.