Leforgatták a Szelíd motorosok folytatását

2009.09.14. 13:47 Módosítva: 2009.09.14. 13:47
20090914104222

Bár a 69-es kultfilm végén a két főszereplőt egy rossz LSD-trip után lelövik, azóta többen megpróbálták elkészíteni a folytatást. Ez Dennis Hoppernek és Peter Fondának sem sikerült, de negyven évvel az eredeti után egy ügyvéd összehozta az eredeti alkotók nélkül. Az Easy Rider: The Ride Back Peter Fonda figurájának családi hátterét mutatja be a 40-es évektől a jelenig. „Ütős zene kell bele, és király motorok. Szerintem sok embernek bejön majd” – nyilatkozta korábban a műről a hatvanéves Phil Pitzer, akinek ez az első ilyen munkája, és nemcsak a forgatókönyvet írta, hanem szerepel is a filmben.

A második részt, ami elsősorban Fonda karakterének motorozó öccséről és a húgáról szól, szeptember végén mutatják be Amerikában. A rendező Dustin Rikert, akinek a korábbi hat filmjére a tízből két-három csillagot szavazott meg a közönség az IMDb-n. A költségvetést egy 2005-ös interjú szerint tízmillió dollárosra tervezték, és a minőségből a már közzétett dvd-borító hátoldala ad kis kóstolót (további gyöngyszemek a hivatalos oldal galériájában):

20090914104000

Ha a szentségtöréstől eltekintünk, akkor ennél csak az lehetett volna viccesebb, ha a folytatást az a transzendentális meditációban utazó ingatlanügynök készítteti el, aki egy időre a jogokat is megszerezte. Abban a verzióban a motorosok útja a producer tulajdonában álló meditációs központba vezetett volna, ahol aztán Maharishi Mahesh Yogi tanításaiban részesülhettek volna. (via Contactmusic & Cinematical)