Rasszista a kasszarobbantó District 9?

2009.09.15. 11:40
  • A nigériai netezők rasszizmussal vádolják a dél-afrikai Neill Blomkamp kasszarobbantó ufós filmjét, a District 9-et, mivel abban minden nigériai férfi macsetés-kalasnyikovos gengszter és minden nigériai nő kurva, akik még a rákszerű űrlényekkel is szobára mennek. Ráadásul megeszik az idegenek letépett végtagjait, mert azt hiszik, így beléjük száll az erejük. A Facebookon már meg is alakult a "District 9 hates Nigerians" csoport. A film augusztusban 37 millióval startolt, azóta már 122,7 milliós összbevételnél jár. Nálunk szepteber 24-én kerül a mozikba. (via voice-online.co.uk)
dis450
  • Spielberg után Robert Redford is úgy döntött, filmet forgat Abraham Lincolnról, The Conspirator címmel. Főszereplőnek James McAvoyt és Sean Penn feleségét, Robin Wright Pennt szemelte ki. A történet egy fiatal nőről szól, akit egy titkos társaság bíz meg az elnök meggyilkolásával. Spielberg nem aggódik a konkurencia miatt: az ő 2011-re ígért Lincoln-filmje Liam Neesonnal a főszerepben inkább a polgárháborús évekre koncentrál majd. (via Variety)
  • Harrison Ford a francia La Figarónak úgy nyilatkozott, kész az új Indiana Jones története, George Lucas pedig hozzálátott a forgatókönyv megírásához. A színész azt mondta, ha a szkript tetszik neki, örömmel bújik ismét Indy ruhájába. (via worstpreviews)
  • Peter Berg, a Hancock rendezője filmet akar készíteni a Torpedó társasjátékból Battleship címmel. Ebben vaktában kellett lövöldöznünk az ellenfél négyzetrácsos tengerén úszkáló flottájára, Dévényi Tibi bácsi a betelefonálós változatával sokkolt minket a 90-es években. A rendező Peter Berg (Hancock) lesz. Ma kiderült, hogy Jon és Erich Hoeber (Vakító fehérség) írják a film forgatókönyvét, amelyet úgy jellemeztek, hogy egy epikus tengeri ütközetekkel megspékelt akciókalandfilm lesz. 2011. július 1-jén lesz a bemutatója. Más Hasbro-játékokat is újrahasznosítanak Hollywoodban: Ridley Scott a Monopolyból, a Karib-tenger kalózai rendezője, Gore Verbinski a nyomozós Cluedóból forgatna filmet. (via Variety)