Judit
2 °C
7 °C

Marosvásárhelyet is támadják az űrdroidok

2009.11.02. 15:13

Szerdán startol és vasárnapig tart Marosvásárhelyen a 17. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, aminek idén Spanyolország a díszvendége. Az előválogató zsűri 18 ország 618 filmjéből választott ki 54-et, köztük a Mert vannak dolgok, amiket sosem felejtesz-t Lucas Figueroától, aki csak ezzel 100 nemzetközi díjat nyert. De bemutatják Chemma García Ibara 18 díjjal jutalmazott sci-fijét, az Attack of the Robots from Nebula 5-öt. A nemzetközi zsűriben idén két magyar rendező, Lugossy László és Szász János is ott ül.

A játékfilmek kategóriájában több magyar film is szerepel a programban: Goda Krisztina Kaméleonja, Gárdos Péter Tréfája, Edelényi János Prima primaverája, a Szíven szúrt ország, valamint néhány Huszárik-film. A nézők versenyen kívül láthatják az ECAM spanyol filmművészeti egyetem diákjainak munkáit, és Best of KIMUAK 1998-2006 címmel a baszkok rövidfilmjeit is. A vetítések után koncertek is lesznek: fellép Földes László (Hobo), a marosvásárhelyi Zakuszka együttes, és néhány hazai gitárművész.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?