Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Svédországban versenyez a Papírrepülők

2009.11.19. 11:44

Till Attila vígjátéka, a Pánik, és M. Tóth Géza Mama című rövidfilmje pedig a bursai filmfesztiválon versenyez Törökországban.

A 20. születésnapját ünnepli a stockholmi filmfesztivál. A közel kétszáz új mozgóképet felvonultató rendezvényen látható lesz Szabó Simon első játékfilmje, a Papírrepülők. A szombati bemutatón jelen lesz a rendező, Czomba Albert operatőr és Csáky Attila producer.

45 országból érkező filmválogatás látható a héten Bursában a „Selyemút” filmfesztiválon. Till Attila Pánik című vígjátéka a versenyprogramba kapott meghívást. A Pánik-ban nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával (39. Magyar Filmszemle) méltatott Gubik Ági, valamint Stefanovics Angéla színésznő és Muhi András producer személyesen részt vesz a törökországi rendezvényen. A nemzetközi zsűri tagja Gigor Attila rendező, aki A nyomozó című filmjéért tavaly a legjobb film trófeáját nyerte el Bursában.

A rövidfilmek versenyében M. Tóth Géza Mama című rendezése indul, a dokumentumfilmek között Nemes Gyula Letűnt világ című kísérleti alkotása látható.