Svédországban versenyez a Papírrepülők

2009.11.19. 11:44

Till Attila vígjátéka, a Pánik, és M. Tóth Géza Mama című rövidfilmje pedig a bursai filmfesztiválon versenyez Törökországban.

A 20. születésnapját ünnepli a stockholmi filmfesztivál. A közel kétszáz új mozgóképet felvonultató rendezvényen látható lesz Szabó Simon első játékfilmje, a Papírrepülők. A szombati bemutatón jelen lesz a rendező, Czomba Albert operatőr és Csáky Attila producer.

45 országból érkező filmválogatás látható a héten Bursában a „Selyemút” filmfesztiválon. Till Attila Pánik című vígjátéka a versenyprogramba kapott meghívást. A Pánik-ban nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával (39. Magyar Filmszemle) méltatott Gubik Ági, valamint Stefanovics Angéla színésznő és Muhi András producer személyesen részt vesz a törökországi rendezvényen. A nemzetközi zsűri tagja Gigor Attila rendező, aki A nyomozó című filmjéért tavaly a legjobb film trófeáját nyerte el Bursában.

A rövidfilmek versenyében M. Tóth Géza Mama című rendezése indul, a dokumentumfilmek között Nemes Gyula Letűnt világ című kísérleti alkotása látható.