Mégsem Ellen Page lesz az új Jane Eyre

2009.11.20. 13:10
  • A 20 éves Mia Wasikowska - akit jövőre a Tim Burton-féle Alice Csodaországban láthatunk majd - lesz a Jane Eyre-film főszereplője a 22 éves Ellen Page helyett. Wasikowska játszott az Edward Zwick által rendezett Ellenállókban, jelenleg az Ameliában látható. 2008 májusában még úgy volt, hogy Page lesz a főszereplő, de mivel nem haladtak semerre a filmmel, így kilépett a projektből. Cary Fukunaga rendezi, a forgatókönyvét Moira Buffuni írta, Michael Fassbender (Becstelen brigantyk) pedig az idősebb férfi főhős lesz. 2011-ben kerül mozikba. Charlotte Bronte klasszikusából először 1910-ben készült mozgóképes adaptáció, az 1944-es változatban Orson Welles és Joan Fontaine játszott, a BBC 2006-os 4 részes minisorozatában Ruth Wilson volt a címszereplő. (via comingsoon)
cine
  • A könyvesboltok polcaira került az Egyesül Államokban Stephen King új, több mint 1000 oldalas regénye, az Under the Dome. Steven Spielberg azt tervezi, hogy minisorozatot készít belőle, producerként felügyelné a munkálatokat. A regényben egy kisvárost körbevesz egy erőtér, amelyen nem lehet áthatolni. A település lakói egy iraki veteránt kérnek fel, hogy ügyeljen a rendre. (via variety) A könyvhöz készült egy rövid előzetes.
  • 2010-ben érkezik a harmadik Jackass-mozifilm, amit a stúdió 3D-ben tervez bemutatni. Mindkét film igen nyereséges lett: az első Jackass ötmillió dollárba került és 80 millió dollárt hozott, a másodikat 11 millió dollárból hozták tető alá, és 84 milliót termelt a mozikban. (via cinematical)
  • Peter Iliffet, a Férfias játékok és a Holtpont íróját bízták meg azzal, hogy hozzon össze egy forgatókönyvet az American Gladiators tévéshow alapján, aminek első részét 1988-ban mutatták be, és azóta is műsoron van a széria. Az elképzelés szerint a herkulesi izomzatú karakterek szuperhősök lennének. (via moviehole)