High School Musical készül a kínaiaknak

2009.11.23. 10:48 Módosítva: 2009.11.23. 11:38

A Disney Kínában is elkészíti a helyi viszonyokra, dalokra, lányokra és fiúkra méretezett  High School Musicalt, amely Amerikában és Európában is roppant sikeres volt. A hatalmas piaccal rendelkező Kínát érdemes külön megtalálnia a Disneynek, mert nézőszám és merchandise tekintetében is nagyot szakíthatnak. A Shi Zhengchen rendezésében készülő filmet jövő nyáron akarják bemutatni, írja a Variety.

A High School Musical a Disney történetének egyik legsikeresebb terméke 290 millió nézővel. A világ 30 országában mutatták be, többek között Kínában is.

A High School Musical 3 plakátja
A High School Musical 3 plakátja

A High School Musical China története roppant egyszerű lesz, az új tanuló egy iskolatársával felfedezi az éneklés minden szépségét, hogy a társakkal együtt megküzdjenek az iskolák közötti énekversenyen. Hiába vannak hasonlóságok, új forgatókönyvet írnak a helyi elvárásokhoz igazodva, de a kosárlabdázás marad, pedig próbálták lecserélni a kungfura, az ugyanis sokkal több fiatalt érdekel. Ennek ellenére igyekeznek nem amerikai, hanem helyi viszonyokra adaptálni a filmet, amit Sanghajban forgatnak. Nem ismert színészeket keresnek, fontosabb az alkotók számára, hogy jól énekeljenek és táncoljanak.