Árpád
-2 °C
4 °C

Újra lesz filmhíradó a mozikban

2009.11.26. 16:30

November 23-tól négy hétig a NAVA új szolgáltatását, a Filmhíradók Online bemutatkozó klipjét vetítik a filmek előtt a budapesti és a vidéki artmozikban (többek között a Corvinban, a Toldiban, a Művészben, a Puskinban, valamint a szolnoki TiszapArtban és a pécsi Urániában). Tippünk szerint a Bem moziban, amit eladtak, illetve az Európában és a Hunniában, amit árulnak, nem lesz ilyen vetítés. A 30 másodperces videó 1931 és 1943 közötti régi híradófelvételekből lett összevágva.

A Filmhíradók Online-on több mint 5000 régi híradó érhető el, ez a Magyar Nemzeti Filmarchívum által felújított és digitalizált Magyar Világhíradók első 12 évének (1931-43) teljes anyaga. A kezdeményezést mindenki nagy érdeklődéssel fogadta: a honlap különdíjas lett az Év honlapja versenyen, a látogatók száma a november 5-ei indulás óta meghaladta a 80 000-et, videókat pedig több száz blogbejegyzésben és cikkben embedelték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?