Irgalmatlan bevételt produkál az Alkonyat

2009.12.01. 11:46
  • Az Alkonyat - Újhold 12 nappal a bemutató után már 481 millió dollárt szedett össze világszerte a mozikban, ezzel a Summit Entertainment stúdió már a felsőbb ligába emelkedhetett. A harmadikat már leforgatták ugye, de a fejesek úgy határoztak, az Alkonyat utolsó, negyedik részét, a Breaking Dawnt két részre fogják vágni, és néhány hónapos eltéréssel mutatják be. A stúdió máris vázolta az elképzelését Melissa Rosenbergnek, aki az első három rész forgatókönyvét is írta. A színészgárdával új szerződést kéne kötniük a plusz egy film miatt, hisz négyre szerződtek, így megnövekedhetnek a költségek is, Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner több gázsit követelhet. Felmerült Chris Weitz visszatérése is. A rendező következő munkája a The Gardener lenne, ami szintén a Summit égisze alatt készülne, ám a források szerint ő készíthetné a negyedik részt, ha szeretné. (via variety)
  • A Hobbit forgatásához a várakozásokkal ellentétben csak 2010 nyarán láthatnak hozzá, mondta Peter Jackson, akit következő munkája, a Komfortos mennyország mellett a Hobbit-filmekről is kérdezett egy német lap. A rendező reményei szerint a forgatókönyv jövő év elején készül el, így már ki tudják kalkulálni a két Hobbit költségeit, amivel a stúdió elé állhatnak, hogy áldását adja rá. Az első Hobbit 2011 decemberében lesz látható, a folytatás pedig 2012 decemberében érkezik. Jackson mindkét produkciót producerként jegyzi, Guillermo del Toro lesz a rendező. (via variety)
  • Alec Baldwin visszavonulna: „Nem érdekel már a színészkedés. A mozifilmek csak a múltam egy részét képezik, harminc éve a szakmában vagyok, nem vagyok fiatal, de még van elég időm arra, hogy mást is csináljak" - mondta. Nemrég a Playboynak azt nyilatkozta, hogy 2012-re tervezi a visszavonulást. (via slashfilm)