Judit
3 °C
7 °C

Mit akarhat Tompos Kátya Elek Feritől?

2010.01.14. 09:04 Módosítva: 2010-01-14 09:45:56

Tompos Kátya úgy néz bele Elek Feri szemébe, és olyan kedvesen mondja, hogy nem lehet köztük semmi, hogy belesajog a szív, pedig Dyga Zsombor új filmjében ez csak a legelső pofon, követi jópár. Az előzetest már most megnézhetik az Indexen, a filmet február 11-től a mozikban.

A remek békásmegyeri Hornby-érzés, a Tesó filmje után Dyga Zsombor Guy Ritchie sikereit megirigyelve akciókban gazdag komédiát rendezett sok balek és egy táska segítségével második filmjében, a Kész cirkuszban. A Köntörfalak meg érzelmes kamaradráma lett három ügyes színésszel.

Az alaphelyzetben Elek Ferenc randira hívja Tompos Kátyát, ahogy tennénk ezt sokan, de Kátya nem akar tőle semmit, ahogy sokunktól sem, mégis a saját lakásában kezdenek el beszélgetni, amikor felbukkan a Kátya testvérét alakító sikerséf, Rába Roland. A többiről az előzetes elárul egy-két dolgot, de ki lehet az a szép lány azon az eltépett fényképen?

A filmtervet többször elutasította az MMK, mert saját kategóriarendszerük csapdájába estek, és nem tudták eldönteni, hogy közönség- vagy művészfilmmel van-e dolguk. Szerintünk egyikkel se, mert Dyga Köntörfalakja leginkább a szeretni való amerikai függetlenfilmekhez hasonló. Major István producer egy szlovák partnerrel behozott koprodukciós támogatással 10 millió forintot, sőt a Fekete Keféért a Filmteamnek járó 12, 5 millió forint normatív támogatást is erre a filmre használta fel. Összesen 86 millióból forgott le a film.

A fordulatokat sem szabad előre jelezni, mert az is spoiler, de az tény, hogy folyamatosan alakul a film hangulata. A Köntörfalak izgalmas, jól eltalált mozi, ami a szűk térre, a színészek közti kémiára és a karakterek múljtára, valamint a régóta hordozott elfojtásokra épít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?