Vilhelmina
12 °C
28 °C

Nevezze el gyerekét Kovács Avatarnak!

2010.01.18. 16:30

Várhatóan sok csecsemő kapja mostanában az Avatar nevet az Egyesült Államokban. Amerikában természetes jelenségnek számít, hogy sokan a legsikeresebb mozifilmek szereplőiről nevezik el az újszüllötteket. James Cameron világszerte sikert aratott új sci-fije nyomán az amerikai mozirajongók körében máris az Avatar az egyik a legnépszerűbb név.

A kasszasikerlistákat már ötödik hete vezető háromdimenziós alkotás vasárnap este elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Glóbusz-díjat, James Cameron a legjobb rendező lett, ami újabb ösztönzés a mozirajongók számára, hogy gyerekeiket a film címe vagy valamelyik szereplője után nevezzék el.

Az Avatar mellett népszerű lett Neytiri, aki a kitalált Pandora bolygó csodálatos világában az őshonos harcias naa'vi nép hercegnője. Minden bizonnyal sokan fogják gyerekeiknek a Toruk nevet adni, a filmbeli hatalmas repülő sárkány után, és a fiúk körében gyakori lesz Eytucan, aki Neytiri apja, a naa'vi nép vezére.

Az egymilliárd dolláros bevételi határt eddig az Avatar érte el a leggyorsabban a filmtörténetben, jelenleg 1,6 milliárd dolláros jegybevételnél tart. Amerikai szakértők megfigyelése szerint ha egy film átlépi a 100 millió dolláros bevételt, megnő az esélye annak, hogy valamelyik karaktere névadási mániát indít el.