Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Senki sem rendezte Kamarás Ivánt?

2010.01.22. 14:01

Egyvalaki hiányzik az Igazából apa című, Valentin-napra készülő film honlapjának és az előzetesnek stáblistájáról: a rendező-társforgatókönyvíró Novák Emil. A traileren például ez áll: "Az SOS Szerelem és a Kilenc és fél randi producereinek a filmje", a rendezőről meg egy szót sem ejtenek.

Bár a stáb névtelenséget kérő tagjai szerint nézeteltérés, ízlésbeli különbség miatt beállt mosolyszünet van a háttérben, a rendező nem nyilatkozott, a sajtófőnök és producer pedig cáfolta, hogy bármi probléma lenne. "Jé, tényleg nincs ott, majd pótoljuk" - mondta Varhanyovszki Elisabeth, a film sajtófőnöke, és megígérte, értesít, mihelyt megtörtént. Kaszás Géza író-producer-főszereplő hasonló választ adott: "állandó frissítések vannak, majd ott lesz a rendező neve is".

kaszas

"A film szakmailag teljesen rendben van - mondta még bizakodóan Kaszás Géza, amikor sokadik kérdéssel a bonyodalmakra tértünk vissza. - Ugyanúgy készült, mint bármelyik magyar film, van egy elképzelés, amiből a több résztvevő és a környezet miatt engedni kellett, hisz nem monumentális költségvetéssel készült, hanem a szokásosnak számító 350 millió forintból, és nem steril stúdióban, hanem kecskeméti helyszíneken, amikkel amúgy nagyon elégedettek voltunk. Önállóan kellett végigverekedni a filmet, ez a legnagyobb szerepem benne, hogy minden rendben van, a válság és támogatásmentes évében is mindenki ki lett fizetve" - nevezte meg még Kaszás a legfontosabb szerepét a filmben.

Egyébként ahogy társproducere, Neményi Ádám mondta, ez a film Kaszás Géza gyereke. Három éve kezdte írni a történetet, aztán megbízta a végső formába öntéssel Péterfy Gergelyt. Az egyik főszerepet magának írta, de nem magáról. A színészválasztásban is részt vett: Kamarás Ivánt, akivel régen gyakran összejártak, egy filmpremieren kérte fel, a nőknél pedig az volt a szempont, hogy passzoljanak a színészekhez: így került be Gryllus Dorka és Polyák Lilla mellett Kapócs Zsóka is. Novák Emilt is ő választotta: "Teljesen rendben volt a rendező, felkészült, adtam neki filmeket aszerint, hogy mit képzelek el stílus és képalkotás szerint, megnézte és eszerint ment a munka."

A film jelenleg az utómunkánál tart, de a Valentin napról március 18-ra tolódik a bemutató a sajtófőnök szerint. Bár két napja faggattuk a résztvevőket, a honlapon és előzetesen a rendező neve továbbra sincs kint.