Senki sem rendezte Kamarás Ivánt?

2010.01.22. 14:01

Egyvalaki hiányzik az Igazából apa című, Valentin-napra készülő film honlapjának és az előzetesnek stáblistájáról: a rendező-társforgatókönyvíró Novák Emil. A traileren például ez áll: "Az SOS Szerelem és a Kilenc és fél randi producereinek a filmje", a rendezőről meg egy szót sem ejtenek.

Bár a stáb névtelenséget kérő tagjai szerint nézeteltérés, ízlésbeli különbség miatt beállt mosolyszünet van a háttérben, a rendező nem nyilatkozott, a sajtófőnök és producer pedig cáfolta, hogy bármi probléma lenne. "Jé, tényleg nincs ott, majd pótoljuk" - mondta Varhanyovszki Elisabeth, a film sajtófőnöke, és megígérte, értesít, mihelyt megtörtént. Kaszás Géza író-producer-főszereplő hasonló választ adott: "állandó frissítések vannak, majd ott lesz a rendező neve is".

kaszas

"A film szakmailag teljesen rendben van - mondta még bizakodóan Kaszás Géza, amikor sokadik kérdéssel a bonyodalmakra tértünk vissza. - Ugyanúgy készült, mint bármelyik magyar film, van egy elképzelés, amiből a több résztvevő és a környezet miatt engedni kellett, hisz nem monumentális költségvetéssel készült, hanem a szokásosnak számító 350 millió forintból, és nem steril stúdióban, hanem kecskeméti helyszíneken, amikkel amúgy nagyon elégedettek voltunk. Önállóan kellett végigverekedni a filmet, ez a legnagyobb szerepem benne, hogy minden rendben van, a válság és támogatásmentes évében is mindenki ki lett fizetve" - nevezte meg még Kaszás a legfontosabb szerepét a filmben.

Egyébként ahogy társproducere, Neményi Ádám mondta, ez a film Kaszás Géza gyereke. Három éve kezdte írni a történetet, aztán megbízta a végső formába öntéssel Péterfy Gergelyt. Az egyik főszerepet magának írta, de nem magáról. A színészválasztásban is részt vett: Kamarás Ivánt, akivel régen gyakran összejártak, egy filmpremieren kérte fel, a nőknél pedig az volt a szempont, hogy passzoljanak a színészekhez: így került be Gryllus Dorka és Polyák Lilla mellett Kapócs Zsóka is. Novák Emilt is ő választotta: "Teljesen rendben volt a rendező, felkészült, adtam neki filmeket aszerint, hogy mit képzelek el stílus és képalkotás szerint, megnézte és eszerint ment a munka."

A film jelenleg az utómunkánál tart, de a Valentin napról március 18-ra tolódik a bemutató a sajtófőnök szerint. Bár két napja faggattuk a résztvevőket, a honlapon és előzetesen a rendező neve továbbra sincs kint.