Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Avatar végre megelőzte a Titanicot

2010.01.26. 10:26 Módosítva: 2010-01-26 17:09:13
  • James Cameron legyőzte saját magát: az Avatar hat hét alatt 1,843 milliárd dolláros bevételt hozott össze, ezzel átvette a vezetést a korábbi csúcstartótól, a Titanictól, ami 1,84 milliárd dollárral vezette a toplistát. Ebből az összegből az amerikai bevétel 551,7 millió, az Egyesült Államokon kívüli 1,29 milliárd pedig szintén rekord, mivel több, mint a Titanic 1,24 milliárdos, Amerikán kívüli bevétele. Kínában, Oroszországban, Spanyolországban, Hongkongban és Chilében szintén az Avatar lett minden idők legnépszerűbb filmje. (via movieweb)
  • Még mindig Avatar: a kínaiknak annyira bejött a filmben látható lebegő sziklacsoport, a Halleluja-hegy, hogy a Hunan tartományban található Zhangjiajiében átkeresztelték erre az egyik hegyláncot. Állítólag ez a vidék ihlette évekkel korábban az Avatar látványtervezőit, a helyiek pedig máris aprópénzre akarják váltani a hírnevüket, és "Varázslatos utazás a Pandorára" címmel szerveznek túrát a rajongóknak. Korábban mi is megírtuk, a kínaiakat nem érdekli az Avatar 2d-s verziója, mindenki a 3d-ben akarja látni a filmet. (via calgaryherald.com)
  • Az Intercomtól megtudtuk, Cameron 3d-s űrmeséje itthon is rekordbevételt hozott össze: a hétvégén átlépte az 1 milliárd forintos álomhatárt, és az utóbbi évtizedek egyik legnézettebb filmje lett 749 153 eladott jeggyel. A Sam Worthington, Sigourney Weaver és Zoe Saldana főszereplésével készült sci-fi a tavaly nyáron bemutatott, minden idők legsikeresebb animációs filmjét, a 773 millió forintos összbevételű Jégkorszak 3-at már két hete maga mögé szorította, és olyan sikerfilmeket is lekörözött, mint a Mamma Mia! (750 418 345 Ft) vagy a Harry Potter és a bölcsek köve (690 680 836 Ft).