Az Avatar hétvégén átlépi a 2 milliárdot

2010.01.29. 12:16

A hétvégén James Cameron sci-fije átlépi a 2 milliárd dollárt, ehhez 102 milliót kell a hétvégén összegyűjtenie. Hétfőn hagyta le a Titanic összbevételét, azaz az 1,84 milliárd dollárt, amit egyetlen filmnek sem sikerült azóta megközelítenie.

A hercegnő és a béka ezen a víkenden kezd Franciaországban, jelenleg Észak-Amerikán kívül 67,2 millió dollárt hozott. A Hasonmás pedig 78 millió dollárt termelt eddig nemzetközileg, Észak-Amerikában csak 38,5 milliót. A Vén csontok 36,7 millió, a Fel! 436 millió dollárt kasszírozott eddig Amerikán kívül.

A Becstelen brigantyk 120,5 millió dollárt hozott Amerikában, ehhez még 200 millió dollár folyt be a többi országból. Az Egyszerűen bonyolult romantikus alkotást a hétvégén még öt országban kezdik vetíteni. Az Egek ura nem produkált eddig túl nagy összegeket hazáján kívül, bár a 25 millióból forgatott film eddig Amerikában 70 millió dollárnál jár. A Derült égből a fasírt animációs film Tajvanra is megérkezik ezen a hétvégén, a Hova lettek Morganék? pedig 13 országban debütál. A Légiót Oroszországban mutatják be, a Zombielandet pedig Brazilában és Argentínában is vetítik.