Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Magyar alkotók az osztrák filmszemlén

2010.02.02. 12:18

Pejó Róbert Látogatás című filmje nyitja az idei osztrák filmszemlét, s a seregszemle versenyprogramjában szerepel Jancsó Miklós Oda az igazság című alkotása - tájékoztatta az MTI-t Naszály György, a Magyar Filmszemle sajtófőnöke. A Diagonale 2010-et megelőzően mindkét filmet bemutatják a 41. Magyar Filmszemlén is. Az osztrák filmek seregszemléjét március 16. és 21. között rendezik meg Grazban.

A Látogatás című pszichothriller osztrák-svájci-magyar koprodukcióban készült Thomas Galvinic A kamerás gyilkos (Der Kameramörder) című könyve alapján. A történet szerint Thomas és barátnője, Sonja meghívja barátait egy hétvégére, ám a környéken két gyereket brutálisan meggyilkolnak. A barátok egymást kezdik gyanúsítgatni; a régen várt találkozás és az idilli hétvége pedig rémálommá válik. A főbb szerepekben Gryllus Dorka, Merab Ninindze, Ursina Lardi és Andreas Lust látható.

Jancsó Miklós új moziját, az Oda az igazságot vetítik kedden a 41. Magyar Filmszemle megnyitóján. A 88 éves rendező Mátyás királyról forgatott magyar-osztrák-lengyel koprodukcióban történelmi drámát, amely kevésbé az uralkodóról, sokkal inkább rólunk, az országról szól.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek