Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Jancsó bemutatta Hajdut Berlinben

2010.02.16. 11:26 Módosítva: 2010.02.16. 11:26

Jancsó Miklós és Hajdu Szabolcs is részt vett a berlini Collegium Hungaricum Cinema Total nevű rendezvényének megnyitóján, amit az intézmény igazgatója, Can Togay szervezett a Berlinale idején február 14. és 17. között a magyar film népszerűsítésére.

Fotó: Collegium Hungaricum
Fotó: Collegium Hungaricum

"Nézzék meg, ennek a fiúnak szárnyai vannak, repülni fog" - mutatta be a német közönségnek Jancsó Hajdu Szabolcsot, illetve a filmjét, a Bibliothéque Pascalt, ami a 41. Magyar Filmszemlén Aranyorsóval (valamint a diákzsűri Zöld Hollójával, Gene Moskowitz-díjjal és operatőri díjjal) jutalmaztak, és amit a február 11-21. között megrendezett fesztivál Fórum szekciójában vetítenek, is a híres rendező harangozta be a közönségnek. Hajdu egyébként már új filmtervén, egy Tar Sándor írásaiból készülő trilógián gondolkodik: "a rendszerváltás utáni Magyarország tablóját akarjuk megcsinálni."

A CHB a Berlinale idejére a kelet-európai filművészet nagykövetségévé alakul át. 16-án 15-kor a Forgatókönyvírás Kelet-Európában előadás kezdődik, 17-én este a zárópartin a Rotfont lép fel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek