Scorsese és De Niro új maffiafilmet akar

2010.02.16. 10:54 Módosítva: 2010.02.16. 14:34
  • Martin Scorsese és Robert De Niro a Nagymenők és a Casino után újabb közös maffiafilmet forgatna, annak ellenére, hogy a Berlinálén is elmondták: ma már nem sok újat lehet mutatni ebben a műfajban. A film az évek óta tervezgetett I Heard You Paint Houses lesz, főszerepben a New Jersey-i maffia bérgyilkosával, Frank “The Irishman” Sheerannel. A hírhedt ítélet-végrehajtót összesen 25 halálesettel gyanúsították meg, az 1975-ben eltűnt Jimmy Hoffa szakszervezeti vezér megölését pedig saját maga írta le az egy évvel a halála után kiadott, 2004-es önéletrajzi kötetében, ami alapján a moziváltozat is készülne. (via slashfilm)
  • Scorsese a Viharsziget Berlinale-premierje utáni sajtótájékoztatón egy másik filmtervéről is beszélt: bár őt is érdekli a 3D-technika, marad a hagyományosabb történeteknél. Legközelebbi filmje a Silence című, XVII. században játazódó történelmi dráma lesz, amiben Daniel Day-Lewis, Benicio del Toro és Gael Garcia Bernal alakítanak jezsuita papokat a középkori viszonyok között rekedt Japánban. A forgatás már megkezdődött Japánban és Új-Zélandon (utóbbi Nagaszakit és Makaót helyettesíti), a film 2011-re kerülhet a mozikba. A Berlinalén felröppentek olyan hírek is, hogy Lars von Thrier remake-et vagy folytatást készítene Scorsese Taxisofőrjéhez, De Niróval a főszerepben, de ezt a hírt utólag cáfolták, csak egy dán filmes újság pletykája volt. (via slashfilm)
  • Penélope Cruz nyerte a Spanyol Filmakadémia Goya-díját legjobb női mellékszereplő kategóriában Pedro Almodóvar Megtört ölelések című filmjével.  (MTI)