104 óra a mozimaraton új magyar rekordja

2010.03.09. 12:32 Módosítva: 2010.03.09. 12:32

104 órán keresztül nézte a rajzfilmeket Fölkl László a Csepel Plaza mozijában. Az 52 éves gépkocsivezető 14 emberrel ült be hétfőn éjjel a Cinema Csepel egyik termébe március 4-én délután, hogy Animánia Mozimaraton elnevezésű rekordkísérletettel megdöntsék a maratoni filmnézés Guiness-rekordját. Az 1999-es magyar rekord (39 óra) megdőlt, a világrekord 124 óra.

Fölkl László 104 óra mozizás után
Fölkl László 104 óra mozizás után

A Leo és Fred, illetve Magyar Népmesék részeit is beleszámítva 300 animációs alkotást nézett meg. Ezekből harmincat DVD-ről vetítettek, a többit kópiáról, eszerint 86 kilométernyi filmtekercset tekintett meg.
"Amikor jelentkeztem, legjobban az orvosi papírt kiadó doktornő szórakozott – idézte a közlemény a rekordert. – Igyekeztem az elején minél kevesebb stimuláló szert fogyasztani, az első energiaitalt péntek este ittam. A második nap hajnala volt a legnehezebb. A sok fiatal már csütörtök este ivott kávét vagy Red Bullt, én péntek estig tiszta voltam, ezért tudtam akkor új lendületet venni. Nagyon sokat vezettem az éjszakában, ilyenkor, ha rám jött a fáradt, narkós állapot, akkor stresszoldó labdát és marokerősítőt használtam. Gyakran lihegtem ilyen helyzetben, amitől oxigéndúsabb lett a vérem, és megszűnt az agyamban a fáradtságérzet. Ezekkel a praktikákkal maradtam fenn 104 órát."

A győztes egy laptopot nyert, a második helyezett Molnár Gergely egy videókamerát. Ezen kívül mind a 15 induló egy páros éves bérletet kap a Cinema Csepel filmvetítéseire. A díjkiosztó ma 19 órakor lesz a mozi előterében.