Az Avatar blurayen is rekordot döntött

2010.04.23. 11:25
  • M. Night Shyamalan fantasyfilmjét konvertáltatják 3d-be a pénzsokszorosítás új formájaként. A stúdió a munkálatokkal a Stereo D-t bízta meg, a vállalat dolgozott James Cameron Avatarján is. Az átkonvertálás a Paramountnak 5 és 10 millió dollár közötti összegbe kerül. Legutóbb A titánok harca esett át ehhez hasonló eljáráson, és bár a végeredmény elég gyenge lett, a mozikban kifizetődött. (via deadline)
  • A Sony úgy határozott, hogy nem december 22-én mutatják be a Zöld lódarázst, inkább áttették 2011. január 14-ére. December ugyanis túlzsúfolt lesz 3d-s produkciókkal, 10-én érkezik a Narnia harmadik része, december 17-én mutatják be a Tron: Legacyt és a Maci Lacit, 22-én pedig Zack Snyder rendezését, a Sucker Punchet. Az extra idő esélyt ad a 3d-s konvertálásra. A pletykák szerint a film nem sikerült jól, Michael Gondry műve bemutathatatlan, ám ezt a Sony fejesei hevesen tagadják. (via slashfilm)
  • A boltokba került James Cameron hatalmas bevételt produkáló alkotása, az Avatar, és ahogy várható volt, rekordot döntött. Az eddigi csúcstartó A sötét lovag volt, amiből az első napon 600 000 bluayt adtak el Észak-Amerikában és Angliában. Az Avatarból 1,5 millió példány fogyott az első napon Amerikában és Kanadában. A hírek szerint még 2010 végén érkezik egy special edtion, 2011-ben pedig a 3d-s kiadás kerül a boltokba. (via deadline)