Pólóba öltözött kecskével vették meg Ali G-t

2010.04.27. 12:11

Negyedik vicces figuráján dolgozik Sacha Baron Cohen. A szétszívott agyú Ali G-vel, Borattal, a kazah riporterrel, majd Brünóval, a meleg divatriporterrel sikereket arató angol komikus új alteregóját tervezi. Most készülő filmjében két karaktert is alakít. A kiszivárgott hírek szerint egy Amerikában bolyongó szökött diktátor és egy kecskepásztor szerepében is feltűnik a vásznon.

A történetről nem sok tudható, de várakozásra ad okot, hogy a nagy stúdiók küzdöttek a film jogaiért, aminek következtében Cohennek remek szerződést kötött. 20 millió dollárt kap előre, és 20 százalékot osztanak neki a bevételből. A bevétel függvényében a színésznek azonban akár 30 százalék is juthat.

A megállapodás azért meglepő, mivel szembemegy az aktuális trendekkel, amelyek azt mutatják: a közönségnek elege van a nagy nevekből, és a sztárok helyett egyre inkább a jó ötletek és az eltalált sztorik számítanak. Amit az is mutat, hogy míg a Borat-film 261 millió dollárt hozott, a Brüno csupán 138-at.

Cohenért ennek ellenére kapkodtak a stúdiók. A hatos listából a Sony és a Paramount maradt versenyben. Az utóbbi végül meglepő trükkel köthetett szerződést, számolt be az Independent: egy Paramount-pólóba öltöztetett kecskét küldtek Cohen ügynökségébe. Ennek nem tudott ellenállni a humorra fogékony színész. Kikötötte ugyanakkor, hogy végig beleszólása lesz a filmbe, hogy az a tőle megszokott, magas színvonalon kerülhessen a nézők elé.