Luke Skywalker rendezőként tér vissza

2010.05.17. 10:55 Módosítva: 2010.05.18. 10:45
  • Az egykori Luke Skywalker, Mark Hamill Cannes-ban jelentette be, hogy rendezőként akar visszatérni a filmgyártásba: saját képregényét, a Black Pearlt viszi vászonra. A sztori egy sötét hangulatú thriller lenne, egy Luther Drake nevű férfival a főszerepben, akiből a bulvársajtó nyomása miatt önjelölt igazságozstó lesz. Mivel Hamill társtulajdonosa a produkció mögött álló Berkeley Square Filmsnek, nem látja akadályát az R kategóriába sorolásnak, azaz hogy a filmjét a 17 éven aluliak csak felnőt kísérettel nézhessék meg. Mark Hamill egyébként már 96-ban is filmforgatókönyvnek szánta a Black Pearlt, végül Eric Johnsonnal képregényként vitték be a Dark Horse kiadóhoz, ahol H. M. Baker került melléjük rajzolónak. Hamill egyébként hardcore képregényrajongó, és a DC univerzum veteránja: 92 óta ő minden Warner-rajzfilmben és számítógépes játékban Joker hangja. (via Variety)
markhamillcomics1
  • Mickey Rourke brutálisan jó görög titánnak lett maszkírozva Tarsem Singh Kanadában forgó szandálos filmjében, a 2011-ben mozikba kerülő Immortalsban. A Héraklész történeteiből, Ikarosz meséjéből és a minotauruszt is megölő szörnyvadász, Thészeusz kalandjaiból összegyúrt filmben a Tudorok sorozat sztárja, Henry Cavill alakítja Thészeuszt, a Gettómilliomos bombázója, Freida Pinto Thészeusz feleségét Phaidrát, Mickey Rourke Hüperiónt, John Hurt pedig Zeuszt. Forgatási videókért klikk ide. (via movieweb)
PH7xldc9g6Cd9d 1 m
  • Javier Bardem , a Cannesban ma debütáló Biutiful főszereplője bejelentette, hogy producerként és narrátorként akar dolgozni a Nyugat-Szaharát bemutató Sons of the Clouds című dokumentumfilmen. A produkció a színész elképzelései szerint "Marokkó, Algéria, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Államok geopolitikai sakkjátszmáját mutatná be". A producer maga Bardem lesz a Pinguin Films nevű cégén keresztül, a rendező pedig a Soderbergh-féle Che Guevara-filmkben is közreműködő Alvaro Longoria, akivel a színész 2008-ban részt vett az 5. szaharai filmfesztiválon is. (via Variety)