James Cameron 3D-filmet forgat az indiánokról

2010.09.06. 12:52
  • Dredd lett a végleges címe a Dredd bíró remake-nek, amit Pete Travis, a 8 tanú rendezője forgat majd le 2012-ig. Új női főszereplőt is szerződtettek a filmhez: a 24 éves Olivia Thirlby lesz Dredd társa, a képregényben szőke pszionistának rajzolt Anderson bírőnő. 15 éve még Sylvester Stallone volt Mega City egyszemélyes járőre, ügyésze és kivégzőosztaga, az új verzióban Karl Urban lőheti halomra a bűnözőket és a mutánsokat. A remake állítólag sokkal közelebb áll majd az eredeti, John Wagner-féle sötét és durva neo-noir világhoz, mint a 95-ös film. A forgatás még 2010 utolsó hónapjaiban megkezdődik Dél-Afrikában, 45 millió dolláros büdzséből. (via movieweb)
judgedredd2012
  • Ziyi Zhang lesz Mulan a kínaiak egyik kedvenc harcosnőjéből készülő élőszereplős mozifilmben, amit az Elemi ösztön operatőre Jan de Bont rendez. A forgatás még idén ősszel elkezdődik Sanghaj mellett, angol és kanadai koprodukcióban. A kínaiak egyébként már tavaly is forgattak egy Mulan-filmet, abban Wei Zhao volt a főszereplő. (via movieweb)
  • James Cameron 3D-filmet forgat az amazonasi indiánokról. Igen, most lehetne poénkodni azon, hogy már az Avatar is térhatású indiános film volt, de a bevételi listák ura most tényleg a xikrin-kayapo törzs életét akarja 3D-kamerákkal felvenni. Az ősközösségben élő amazonasi indiánok sorsa egyébként valóban hasonló a na'vikéhoz: Brazília elnöke, Luiz Inacio Lula da Silva a múlt héten adta ki az engedélyt a Xingu folyón épülő duzzasztógát és a mellé tervezett vízerőmű megépítésére, ami 2011-től veszélyeztetni fogja a helyi törzsek szállásterületeit. (via movieweb)