Ágói Krisztina nyerte az Függetlenfilm Fesztivál fődíját

2010.09.26. 19:25

Kiosztották az 57. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjait. A Szentesen rendezett megmérettetés fődíját Ágói Krisztina Ez titok az ilyesmi című filmje vitte el.

Hámori Viktóriának, a fesztivál sajtóreferensének vasárnapi tájékoztatása szerint a legjobb kisjátékfilm idén Csuja László Foszfor című munkája lett, míg a legjobb kreatív dokumentumfilm kategóriában A tüke fenomén vitte el az első díjat, amely Százados Miklós munkája.

A legjobb dokumentumfilm Káldy Lászlónak a mindszenti kisrév gondnokáról forgatott munkája lett, míg a legjobb animációk között Németi Fanni nyerte el a zsűri kegyeit Vizuális zenei átiratok három variációra címmel. A Film-festő díjat A mester időnként átfesti tájait című alkotásával Kotnyek István vihette haza.

A legjobbak összesen több mint egymillió forintos díjazásban részesültek.
A Magyar Független Film és Video Szövetség 57. Országos Függetlenfilm Fesztiválján negyvenegy versenyfilmet láthatott a közönség csütörtöktől vasárnapig. A vetítési idő meghaladta a 650 percet.

Mint korábban Győri Csilla szervező hangúlyozta, a fesztivál jelentősége nemcsak abban mutatkozik meg, hogy ilyenkor az elmúlt év legjobb magyar filmes termése látható egy helyen, hanem abban is, hogy nyílt zsűri-alkotó párbeszéd követi a vetítéseket, amelybe a közönség is bekapcsolódhat.

A zsűri tagjai közt ott volt Kerényi György újságíró, Végső Zoltán újságíró, zenekritikus, zeneszerző, Zomborácz Virág forgatókönyvíró, Dózsa Erzsébet színész, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium egykori drámapedagógusa és Arany Zoltán független filmes.