Angelina Jolie zöld fák elé szórt műhavat

2010.10.13. 17:35 Módosítva: 2010.10.13. 17:35

Elképesztő hisztéria övezi Angelina Jolie várhatóan este 10-ig tartó belvárosi forgatását: a biztonsági szolgálat alig bír a Dohány utca villanypóznáira felmászó 15 lesifotóssal, a színésznő nevét üvöltő, 40 fős tinédzserhordával és a nagyjából ugyanekkora létszámú kutyasétáltatóval, akik rendszeresen elállják a 74-es troli útját, és belelógnak a kamera látószögébe.

brad

Angelina Jolie szerda délelőtt 10 órakor kezdte el forgatni a Rózsák terén lévő templomnál és a műhóval beszórt Dohány utcában első rendezését, egy egyelőre cím nélküli, délszláv háborús szerelmi sztorit (Untitled Bosnian War Love Story), a napszemüveges Brad Pittel az oldalán.

Míg Angelina Jolie délután 2 körül pacsit és autogramot is adott a kerítésen fürtökben lógó tiniknek, Brad Pittet nem hatotta meg a harsogó "Brad, Brad!" kórus, és csak egyszer integetett oda a rajongóinak, aztán elsétált a templom kertjében felhúzott sátrak és autók közé. A tinik, akik közül sokan a templom melletti szerb iskolába járnak, nagyot csalódtak Brad Pittben. Imádták viszont a filmben szereplő szerb színészt, Nikola Gyuricskót, aki AK-47-essel az oldalán, usánkával a fején ment oda hozzájuk aláírást osztogatni és közös fotókat készíteni (délután 4 körül azért már Brad Pitt is meggondolta magát, és adott autogramot a rajongóknak).

A rajongóhordával délután már ordítozott is a biztonsági személyzet, mert mindenki az úttesten és a Mad Max-hangulatú, összetört díszletkocsik között állt. A járókelők nehezen akarták elengedni a Dohány utcába behajtó trolikat és autókat, és rendszeresen ki kellett terelni őket a kamera látószögéből.

Egy kiégett roncsok között mászkáló bámészkodó így is összetörte az egyik X-alakú díszlet tankcsapdát , mert azt hitte, vasból van, és rá akart állni, hogy jobban láthassa Jolie-ékat (a kellékesek persze azonnal kijavították a hibás díszletet). Egy részeg férfi pedig azzal büszkélkedett, hogy már kétszer is berohant a szalaggal elzárt templomudvarra, és Jolie bőrkabátos testőrének meg a magyar biztonságiaknak kellett kizavarnia.

A stáb kora délutánra végzett a füstölgő templomba menekülős jelenettel. Felvettek egy másik snittet is, amiben a templom kerítése mellett ballag egy virágos szoknyás, lila felsős szerb lány, bár ő a díszletesek szerint nem a női főszereplő, Zana Marjanovic volt. Délután 3-tól már a templommal szemben lévő, Dohány utcai, bedeszkázott ház előt forgatott a stáb. A "Galerija" feliratú épület elé régi katonai teherautók parkoltak le, és a környék tele lett homokzsákokból épített barikádokkal. A Dohány utca egy részét és az autókat beszórták műhóval, ami elég bénán nézett ki, mivel az épület előtt egy sor zöld fa áll.