Jön az Avatar 2-3

2010.10.28. 10:32

James Cameron hivatalosan is bejelentette új, ötéves tervét, hogy a következő filmjei az Avatar második és harmadik részei lesznek. A 20th Century Fox és Cameron szerdán állapodott meg a részletekről, a bemutató idejét is nagyjából belőtték: 2014 és 2015 végén mutatják be a filmeket. Az Avatart a filmstúdió, érthetően, a legfontosabb projektjének tekinti.

aminotank

Cameron 2011 végén kezdene forgatni, miután az év elején megírja a forgatókönyvet a kék Na'vikról és Pandoráról. A rendező életében másodszor folytatja valamelyik filmjét, az előző a Terminátor volt. A világ második legsikeresebb filmjét, az 1.8 milliárdot hozó Titanicot nem is tudná folytatni.

Hiába gondolnánk, hogy csak a pénz miatt térnek vissza a 2,8 milliárd dollárt hozó Avatarhoz Cameronék, ez nem teljesen igaz, például ő elsősorban azért, mert olyan világot teremtett, hogy még sok-sok részletét alaposan ki tudja dolgozni. Az Avatar 3D világa megváltoztatta a mozizási szokásokat, érthető, hogy folytatják a produkciót. A sok kérdés mellett az érdekes lehet, hogy a főszereplő, Sam Worthington visszatér-e, mert az egész történetet köré építette fel Cameron.