Döntős a Szíven szúrt ország

2010.10.28. 09:39 Módosítva: 2010.10.28. 09:39

Olaszországban a rangos sportfilmfesztiválján döntős a Marian Cozma tragédiájából forgatott Szíven szúrt ország című dokumentumfilm. A Milánóban megrendezésre kerülő 28. Federation Internationale Cinema Television Sportifs-en (FICTS) a döntőbe került Kálomista Gábor filmje.

Az MKB Veszprém kézilabdacsapat román válogatott játékosának és további két csapattársának tragédiáját bemutató film az egyetlen magyar és az egyetlen kézilabda témában készült alkotás a döntőbe jutott több, mint 100 film között.

A Sportfilmek és Televíziós műsorok Nemzetközi Szervezete  által megrendezett filmes seregszemle 5 kontinens 14 országában megrendezett előválogatón értékelte a világ 103 országából érkező filmeket, melyek közül hét külön kategóriában választott alkotásokat az idei döntőre, amit október 28. és november 2. között rendeznek meg Milánóban. A rangos díjátadóra a milánói Palazzo Giureconsulti patinás konferenciaközpontban kerül sor olyan díszvendégek jelenlétében mint Alberto Tomba, Rafael Nadal, Clint Eastwood, Livio Berruti.

Riportunk a bemutatóról>>
Kritikánk a filmről>>