Letiltotta képmását Adrien Brody

2010.11.24. 09:23 Módosítva: 2010.11.24. 09:25
giallo poszter

Megtiltotta az Adrien Brody szereplésével készült Giallo (Krimi) című film amerikai forgalmazását egy Los Angeles-i bíróság. A színész azért kért jogorvoslatot, mert nem fizették ki az alakításáért neki járó összeget.

Brody októberben perelte be az Olaszországban forgatott Giallo producereit, mert félrevezették őt a film költségvetésével kapcsolatban és jócskán eltúlozták az olasz forgalmazási jogok értékét.

A film eladását ugyan nem sikerült megakadályoznia, de a hétfői bírói döntés értelmében az nem forgalmazható - sem moziban, sem DVD-formátumban - az Egyesült Államokban Adrien Brody képmásával, amíg a színésznek járó honoráriumot teljes egészében ki nem fizetik. A határozat nyomán Brody valószínűleg a pert is megnyeri, ami azt jelenti, hogy nem használhatják a képeit a filmben, és nem is reklámozhatják képével a  produkciót.

Giallo-DarioArgento--FL-02

Brody arcképe kétszer is megjelenik a Giallo DVD-borítóján. A Dario Argento rendezte thrillerben FBI-ügynököt játszik, aki egy sorozatgyilkos után nyomoz Olaszországban.

Az Oscar-díjas színész egymillió dollárt kapott a szerepért. A film készítőit képviselő ügyvéd tagadta, hogy bármiféle törvénytelenséget követtek volna el kliensei.