Titokzatos film készül az Apolló 18-ról

2010.11.24. 14:47 Módosítva: 2010.11.24. 17:22
Apollo 18 poszter

Az orosz Bekmambetov önálló vállalkozásba fogott, kerített egy „kiszivárgott” 70-es évekbeli NASA-s videót, megdumált vele egy forgalmazót, leszerződtetett hozzá egy rendezőt úgy, hogy lehet hoax az egész. Ennek ellenére a hivatalos bemutató március 4-én kerülhet az amerikai mozikba.

Timur Bekmambetov az oroszországi filmes a Nappali őrség és az Éjszakai őrség című könyvek megfilmesítésével, majd a Wanted rendezésével nyert jegyet Hollywoodba. A sikeres regények adaptáció és a Nine után újabb filmben jelentkezik producerként. Bekmambetov állítja, hogy a videó eredeti, és az igazi Apollo 18 misszióról való, addig a Badass Digest szerint a megtalált kisfilm csak a mozi reklámja, ami a nézők hiszékenységére és a konspirációs elméletekre éhező képzeletünkre épít.

A film eredetileg Trevor Cawood rendezésében került volna vászonra, azonban azt mégis a fiatal spanyol rendezőre, Gonzalo Lópezre bízza a Weinstein Company, aki egyedül finanszírozza a kis költségvetésű film forgatását. A film a 2007-ben az Apollo 19 és 20 körül kialakult összeesküvés elméletre épít, amelyek a NASA szerint lefújtak, a kételkedők pedig úgy vélik, hogy a missziók mégis sikeresek voltak, és idegen életforma nyomaira bukkantak a Holdon. Míg a hivatalos álláspont szerint a pénzhiány miatt nem lőtték fel a Sólymot, a NASA holdraszálló-egységét 1970-ben.

Bekmambetov egy kiszivárgott videóval győzte meg a Weinstein Company-t, hogy szálljanak be a filmbe. A kamuvideó és írásbeli források szerint egy anyahajóra bukkant William Rutledge és orosz társa Leonov, az ő elmondásukra alapoznak az összeesküvők. Szó esik sárgazselét könnyező idegenekről, akiknek űrhajója már másfél milliárd éves, és egy idegen állomásról, ami szintén ilyen idős lehet az asztronauták állítása szerint.

A Weinstein Company a hamarosan mozikba kerülő Area 51 című film előtt szeretné kihozni az Apolló 18-at. Ez remek lehetőséget ad, a fiatal Lópeznek, hogy thrillerével elorozza az 51-es körzetben rohangáló tinik közönségét.

A scifiket azonban nem szereti mostanában Hollywoo, Ronald Emmerich sci-fijét a The Zone-t a Columbia Pictures visszadobta, azután hogy a Paranormal Activity rendezőjének, Olantunde Osunsanmi Dark Moon-ja is a kukában landolt nemrég.