no

Énekelve trancsíroz Patrick Bateman

2010.12.08. 10:31

Bret Easton Ellis remek regényéből, az Amerikai Psychóból előbb egy közepes filmet készítettek Christian Bale főszereplésével, de most végre egy teljesen fura elképzeléssel musicalt is csinálnak belőle. 2008-ban szerezték meg a jogokat a musicalhez David Johnson, Jesse Singer, Nate Bolotin és Aaron Ray, már februárban leigazoltak egy Grammy-díjas zeneszerzőt és egy írót, hogy 2011 tavaszára leadják az első verziót. Sok vért lehet várni, mert az alkotók célja, hogy mindent megmutassanak. Ha ez igaz, akkor lesz baltázás és porszívócsőben patkány kergetés is.

Musicalben hörög majd a láncfűrész
Musicalben hörög majd a láncfűrész

Összegyűjtöttek még néhány nagyon elképesztő  musical kísérletet, például Stephen King Carrie című regényéből 1988-ban mutattak be egy öt előadást megért alkotást. A vallásos anya mellett nevelkedő, mindig cikizett és befelé forduló lány képes tárgyakat megmozdítani, amivel nem lenne baj addig, amíg fel nem bosszantják annyira, hogy elszabaduljanak az indulatai.

A Nick Hornby-regényből, a Pop, csajok satöbbiből is készült egy jukebox musical. Tizenháromszor játszották a borzalmat, amiben a srác megpróbálja feldolgozni szakításait és szerelmeit, kisebb-nagyobb sikerrel.

1966-ban még Superman is megkapta a maga musicaljét, és a 129 alkalom egész soknak tűnik. Ehhez képest a Bono és The Edge által írt zenére rendezett Pókember-musical már nem is meglepő.