Elhunyt A muzsika hangja-család legidősebb gyereke

2010.12.30. 11:11

A következő MTI-hírre felkaptuk a fejünket, mert A muzsika hangja gyerekkorunk egyik kedvence volt, itt az idő bevallani.

Kilencvenhét éves korában elhunyt Agathe von Trapp, a legidősebb gyerek abból a családból, amely "múzsaként" és mintaként szolgált a Muzsika hangja című amerikai színházi és mozisikerhez.

Agathe von Trapp Ausztriában született, hat édestestvére volt. Bár apja nem muzsikus, hanem haditengerész-kapitány volt, egész családja zenélt-énekelt. A família elmenekült hazájából, miután a náci Németország megszállta Ausztriát - ezt a történetet dolgozták fel A muzsika hangja című színdarabban, melyet 1959-ben mutattak be akkora sikerrel, hogy 6 évvel később mozifilmet is csináltak belőle.

A gitározó Agathe von Trappot a filmben a 17 éves Liesl személyesítette meg, alakítója Charmian Carr volt. Figurája nem teljesen élethű, mivel ő maga jóval visszafogottabb volt, mint filmbeli karaktere. Agathénál egyébként nem aratott nagy sikert a film első látásra: még el is sírta magát, amiért apját túl szigorúnak ábrázolták, nem pedig szerető, törődő szülőnek, amilyen valójában volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport