Lucas szerint 2012-ben vége lesz a világnak

2011.01.21. 14:05 Módosítva: 2011.01.21. 14:34

George Lucas amerikai filmrendező szerint két éven belül vége lesz a világnak. A Csillagok háborújának - és más filmeknek a rendezője - nem sajtóértekezleten jelentette be, hogy 2012 vége egyúttal a világ vége, hanem baráti beszélgetésen fejtette ki nézetét Steven Spielberg amerikai rendezőnek és Seth Rogen szintén amerikai színésznek.

Utóbbi számolt be a Toronto Sun című kanadai lapnak arról, hogy Lucas teljesen komolyan beszélt meggyőződéséről vagy fél órán át, miszerint 2012-ben eljön a világvége. Nem Lucas az egyetlen filmgigász, aki apokalipszistől tart. Ashton Kutcher színész is erre számít, Dan Aykroyd pedig egyenesen azt vallja, földönkívüli lényeknek is szerepük lesz a globális kataklizmában.

Az aggodalmak legfőbb táplálója a maják ősi naptára, amely időszámításunk előtt 3114-től dokumentálja és prognosztizálja az évek múlását. A kalendárium elég sokáig húzta, több mint ötezer évig, ám jövőre lejár, méghozzá 2012. december 21-én, a téli napfordulókor.

A világ végének pontos dátumán azonban a maja csillagászok és papok között nem volt egyetértés, sőt a jelenkoriak között akadnak, akik egyenesen cáfolják, hogy a maja kultúrában előfordult volna valaha is apokaliptikus elmélet - jegyezte meg a Daily Telegraph című brit lap. A világvége persze nem fog eljönni jövőre, itt meg is írtunk, miért nem.