DiCaprio lesz az FBI alapító igazgatója

2011.01.25. 11:01

Az Amerikai Filmszínészek Szakszervezetének (SAG) elnöke, Ken Howard leszerződött Clint Eastwood következő filmjére, ami eddig Hoover néven futott, most már J. Edgar a munkacíme, írja a Hollywood Reporter.

A produkció J. Edgar Hooverről szól, aki több mint fél évszázadig, 1924-től a haláláig volt az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) igazgatója, de nemcsak a maffia hatalmának háttérbe szorításán munkálkodott, hatalmát saját ellenfeleinek a megfélemlítésére is használta. A főszerepet Leonardo DiCaprio játssza, Howard pedig Harlan F. Stone főügyészt formálja meg. Stone 2009-ben lett a SAG elnöke, pont azután mikor megnyerte az Emmy-díjat az Grey Gardens HBO filmben nyújtott alakításáért.

lchoover

Legutóbbi hír szerint DiCapiro a Legacy of Secrecy-regény filmes verziójában egy FBI-informátort is játszhat, aki beépült Carlos Marcello keresztapa belső köreibe és a besúgó állítása szerint elrendelte Kennedy meggyilkolását. DiCaprio cége nemrég megvette a The Devil in the White City-könyv megfilmesítési jogait, amely H.H. Holmes pszicho-sorozatgyilkosról szól, és úgy hírlik, hogy a színész lesz a főszereplő is.