Michael J. Fox Aranykamera díjat kap Berlinben

2011.02.04. 15:17

Aranykamera díjat kap Michael J. Fox Berlinben. A tekintélyes német filmes elismerést életművéért veheti át szombaton az amerikai színész.

Az Arany Kamerát a legnépszerűbb német tévéújság, a Hörzu alapította, és korábban olyan filmes személyiségek vehették át, mint Clint Eastwood, Robert De Niro vagy Jack Nicholson - emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása.

Michael J. Fox
Michael J. Fox

A kitüntetettek között szerepel az idei, 46. díjátadón John Travolta is, aki a legjobb színész nemzetközi díját kapja, valamint Armin Mueller-Stahl, akit a német filmművészek közül választottak életműdíjasnak.
Az Aranykamerák átadása rendre a legnézettebb német díjátadó ceremónia, 5-6 millió néző követi a háromórás élő adást - írta a THR.com.

Az ötvenedik évét idén betöltő, négyszeres Golden Globe-díjas Fox a hetvenes években kezdte színészi pályafutását, majd a nyolcvanas években a Vissza a jövőbe filmekkel vívott ki magának nemzetközi hírnevet. A kilencvenes évek végén jelentette be, hogy Parkinson-kórban szenved, a filmvásznon már nem szerepel, de tévésorozatokban alkalmanként azóta is feltűnik.