Vilma
-4 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

Egy asztalnál ebédeltek a jelöltek

2011.02.08. 11:09

Alig három héttel a díjkiosztó gála előtt a hagyományosan a tiszteletükre adott ebéden ültek egy asztalhoz az Oscar-díjra jelölt művészek Los Angelesben. A helyi idő szerint hétfői eseményen 151 Oscar-várományos jelent meg a Beverly Hills-i ebéden - jelentette a Hollywood Reporter, amely úgy tudja, még soha ennyi jelölt nem ült egyszerre asztalhoz.

A vendégek között volt Nicole Kidman, akit a legjobb női főszereplő kategóriájában jelöltek a Rabbit Hole című filmben nyújtott alakításáért, Natalie Portman, akit a Fekete hattyú címet viselő balett-pszichodrámában nyújtott teljesítményéért jelöltek a legjobb női főszereplő díjára, valamint Colin Firth, akit a férfiak mezőnyében tartanak a legesélyesebbnek A király beszéde című film miatt, valamint Jeff Bridges, aki tavalyi sikere után duplázhat A félszeműben nyújtott alakítása révén.

A színész Colin Firth győzelmét jósolta, míg Nicole Kidman gyermeke, Sunday Rose divattanácsairól viccelődött. A színésznő szerint a kislány mindenáron segíteni akar a ruhaválasztásban, így előfordulhat - jegyezte meg a híresség -, hogy balettruhában jelenik meg a nagyszabású gálán. Az Oscar-díjakat február 27-én osztják ki, a legnagyobb esélyesnek 12 jelöléssel A király beszéde című történelmi dráma számít. A félszemű tíz, A harcos hét, míg a 127 óra című hegymászódráma hat jelöléssel büszkélkedhet.