A Király beszéde sokba kerülhet a brit fogadóirodáknak

2011.02.26. 12:58

A brit fogadóirodák rekordösszeget fizethetnk ki a fogadóknak, ha a Király beszéde című film, és annak főszereplője a kvázi papírformát hozva besöpri az idei Oscar-díjakat.

23

A William Hill és a Ladbrokes is arról számol be, hogy a meglehetősen alacsony oddsok ellenére (a film főszereplőjére, Colin Firth-re fogadók egy fontra mindössze 12 pennyt nyernek, maga a film 2 fontra ötöt hoz) rekordnagyságú kifizetésekre kerülhet sor, ha a film és Firth nyer a magyar idő szerint vasárnap hajnalban megrendezésre kerülő gálán.

A fogadóirodák ugyanis meglehetősen sok, négy- és ötszámjegyű fogadást vettek fel a filmre és a színészre az elmúlt hetekben, amihez hozzájárulhatott, hogy a brit Filmakadémia díjai (BAFTA) közül hetet elvitt.

A Las Vegas-i fogadóirodák a britekkel ellentétben a Közösségi hálót tartják a legjobb film díjára legesélyesebb alkotásnak, egy dollárra ötven centet fizet a győzelme. Colin Firth itt is esélyes, a legjobb női főszereplő díját pedig minden nagy fogadóiroda már előre odaadta Natalie Portmannek (egy dollárra hetven cent).

Ha valaki viszont a legjobb filmnek a 127 órát, a legjobb férfiszínésznek Jeff Bridges-t, legjobb színésznőnek pedig Nicole Kidmant tette meg 100-100 fonttal, akkor 1260 fontot nyerne a filmen, 290-et Bridges-en, és 670-et Kidmanen.