Gyula
8 °C
21 °C

Colin Firth inkább bolondozna

2011.02.28. 16:02
000 Was3750562

Ismét olyan alkotásban szeretnék játszani, amiben bolondot csinálhatok magamból, mondta a BBC rádiójának Colin Firth hétfőn, miután vasárnap este átvette a legjobb színész Oscar-díját Los Angelesben. A király beszéde című négy Oscar-díjat nyert film főszereplője elmondta: elérkezettnek látja az időt, hogy olyasmiben vegyen részt, ami szórakoztatja is. Hagyná egy időre a súlyosabb témákat.

A színész cseppet sem bánja, ha az Oscar sem mossa le róla a Darcy-védjegyet. "Ez a figura az életem része, valószínűleg mindenhova elkísér, de ezt egyáltalán nem bánom, sőt kellemetlenül érintene, ha eltűnne" - mondta. Az 50 éves Firth a Bridget Jones naplója című 2001-es vígjáték Mark Darcyjaként is ismert lett. De az emberjogi sztárügyvéd szerepe csak utalt egy régebbi, 1995-ös sikerére, a Büszkeség és balítélet című Jane Austen-regény tévés adaptációjának Darcyjára.

Páratlan érzés Oscarral a kézben a színpadon állni, tette hozzá. "Megértem, hogy vannak, akik összeomlanak. Erre azonban senki sem kíváncsi, az embernek ezt is annyi eleganciával kell viselnie, amennyit csak mozgósítani tud magában".